Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Πεζοδρόμια ρεεεε !!!!

Μα πως να ερωτευθείς σ' αυτή την πόλη, 

όταν η ζωή σου καθημερινά απειλείται;


Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου η πρωτοβουλία πολιτών για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών ΠΕΖΗ, που δεν ξεχνά τα δύο πρόσφατα θύματα της εξουσίας των μηχανών, θα σταθεί και θα διαμαρτυρηθεί στο σημείο που σκοτώθηκαν.


Το πρωί της 23ης Ιανουαρίου μια γυναίκα 64 χρονών που συνόδευε ένα 5χρονο παιδί στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν ένα παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο αυτοκίνητο που τους έκλεινε το δρόμο τους, αναγκάστηκαν να κατέβουν στο οδόστρωμα. Εκεί τους περίμενε ο θάνατος. Ο διερχόμενος οδηγός τους σκότωσε.


Θα μαζευτούμε για να πούμε δυνατά τις σκέψεις μας για την αβίωτη καθημερινότητά μας, για τον κίνδυνο της ζωής από τα μηχανοκίνητα μέσα που μας πήραν την πόλη και δεν μας άφησαν χώρο ύπαρξης.


Πόσα ακόμη θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να αλλάξει κάτι ; Πόσες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πρέπει ακόμη να ακολουθήσουν για να μας δοθεί πίσω ο χώρος που μας ανήκει, που ανήκει σε κάθε άνθρωπο της πόλης μας; Ως πότε θα θυσιάζεται ζωτικός χώρος σε ένα μέσο που πια και αυτό δεν μας εξυπηρετεί, ενώ υποβαθμίζει τη ζωή μας ρυπαίνοντας τον αέρα μας; Ως πότε οι ανάπηροι θα μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους γιατί φοβούνται να ξεμυτίσουν ;


Αν αισθάνεσαι απελπισμένος/η από την καθημερινότητα που βιώνεις σαν πεζός, αν πιστεύεις ότι με τη συλλογική προσπάθεια μπορεί κάτι να γίνει για να βελτιωθεί η ζωή μας, έλα τότε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην οδό Λιοσίων έξω από το μετρό - στάση ΑΤΤΙΚΗ, εκεί που σκοτώθηκαν οι δύο πεζοί, για να δεις ότι δεν είσαι μόνος/η που αγανακτείς.

Σε περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: